Reiki kan een hele mooie aanvulling op de homeopathische behandeling zijn. Het versnelt het genezingsproces en zorgt dat de homeopathische middelen hun werk beter en sneller kunnen doen. Het is een positieve extra duw in de rug. Het kan gebruikt worden bij uiteenlopende klachten. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het kan ook alleen ter ontspanning gebruikt worden. En natuurlijk ook los van de homeopathische behandeling ingezet worden. Gewoon even lekker ontspannen, of uw batterij weer even opladen kan ook een reden zijn om een reikibehandeling te ondergaan.

De Reikibehandeling

Een reiki behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Tijdens een reiki behandeling wordt uw lichaam aan het werk gezet om opgehoopte rotzooi en afvalstoffen op alle niveaus als het ware los te maken. Zodat ze weer opgenomen kunnen worden in de bloeddoorstroming en dan afgevoerd kunnen worden. Dit geldt ook voor emotionele ballast. Daardoor gaat u zich weer gezonder en fitter voelen.

De reiki energie wordt doorgegeven via mijn handen. U ligt op een massagetafel. Of als u dat prettig vindt, kunt u erbij blijven zitten. Ik leg mijn handen op verschillende plekken op uw lichaam. U houdt uw kleren gewoon aan tijdens de behandeling. Het is wel prettig om de schoenen uit te doen.

Tijdens de behandeling kunt u van alles voelen en ervaren, maar dat hoeft niet. U kunt bijvoorbeeld lichte tintelingen voelen, warmte of kou, of u wordt lekker slaperig en ontspannen. Soms voelt u helemaal niets, maar merkt u het effect pas achteraf.

Wat is Reiki?

Reiki is een geneeswijze die afkomstig is uit Japan. Het woord betekent: “universele levensenergie”. Alles is uit deze energie opgebouwd. En deze energie of trilling wordt tijdens een behandeling via de handen doorgegeven aan een mens of dier. Het is een helende energie.  Reiki is een harmonische trilling, die op de plaats met de meeste disharmonie een helend effect heeft. Of dat nu op het fysieke, het psychische of het emotionele vlak is.

Wat doet Reiki?

Reiki versnelt en versterkt elk genezingsproces. Je kunt het toepassen op mensen, dieren en planten. Het vitaliseert lichaam en geest. Het brengt de energiehuishouding in evenwicht. Het heft blokkades op en werkt ontspannend. Het past zich aan de behoefte van de ontvanger aan. Reiki kan gebruikt worden bij pijn, stress, chronische ziekten, emotionele disbalans en eventueel als ‘eerste hulp’ bij verwondingen, breuken en kneuzingen. In situaties waar genezing niet mogelijk is, is reiki ondersteunend bij het accepteren, verwerken en het verkrijgen van inzicht.

Reiki stimuleert uw bewustwording en innerlijke groei. Het maakt u weer sterker en beter in balans. U komt weer lekkerder in uw vel.

Reiki kan ook gebruikt worden om gewoon even lekker te ontspannen, of juist wat extra energie toe te voegen als uw eigen batterij een beetje leeg is. Het is erg prettig om te ondergaan.

Zelf Reiki leren?

Het is ook mogelijk om een cursus te doen om zelf reiki te leren. Meer informatie kunt u vragen via mail of telefoon.