Met de cursus ‘Eerste Hulp met Homeopathie‘ kunt u zelf leren om homeopathie toe te passen in Eerste Hulp situaties! Met homeopathische middelen kunt u acute klachten en ongevallen heel vaak goed zelf behandelen. Ze kunnen snel en effectief een genezende reactie in gang zetten. Het kan vaak het gebruik van pijnstillers, antibiotica, enz. voorkomen. In deze cursus wordt op eenvoudige en praktische wijze uitgelegd wat homeopathie is, hoe het werkt en hoe u zelf de middelen kunt leren toepassen. De cursus is  specifiek gericht op acute klachten en klachten als gevolg van allerhande huis-tuin, keuken en sportongelukjes. Ook in die gevallen kan homeopathie snel en effectief werken.  In 4 avonden leert u wat u zelf kunt doen en vooral ook hoe en wanneer! En welke  homeopathische middelen u wanneer kunt toepassen. Homeopathie is makkelijk toe te passen bij mens en dier en is geschikt voor alle leeftijden! Het werkt op een natuurlijke, maar krachtige manier en is dierproefvrij. U leert ook hoe u uw eigen grenzen daarin kunt bepalen. Dus: wanneer is het mogelijk om zelf te behandelen en wanneer is het verstandiger of zelfs noodzakelijk om door te verwijzen naar een klassiek homeopaat of arts.

Inhoud

Verdeeld over 4 avonden komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene kennis van de homeopathie
 • Belangrijke, veel gebruikte middelen
 • Ongevallen en ongelukjes in en om het huis
 • Insectensteken
 • Wondverzorging en bloedingen
 • Examenvrees
 • Klachten na tandartsbezoek
 • Stijve spieren / spierpijn /botbreuken
 • (sport) Blessures
 • Klachten na een operatie / homeopathische ondersteuning rond operaties
 • Kinderen: bv oorontstekingen, ondersteuning bij eenvoudige kinderziektes
 • Verkoudheden
 • (Buik)griep

Op iedere avond is er ook gelegenheid voor vragen en wensen vanuit de groep. Ook als u met een groep mensen (minimaal 4) over een bepaald eerste hulp onderwerp homeopathisch gezien meer wilt weten, kunt u dit aangeven. Te denken valt aan bijvoorbeeld eerste hulp bij kinderen of sportblessures. In overleg is veel mogelijk.

Cursusmateriaal                                                                                                                

Tijdens de cursus wordt gewerkt vanuit cursusmateriaal dat speciaal voor deze cursus is samengesteld. Dit is een uitgebreid naslagwerk met daarin informatie over een flink aantal homeopathische middelen die van veel waarde zijn bij acute klachten. U leert zelf werken met zo’n 37 homeopathische middelen. En kunt het na afloop zelf toepassen bij u zelf of bij uw (klein) kind(jes) met diarree of verkoudheid, bij uw partner die zijn spieren heeft verrekt of bij de buurvrouw die op haar stuitje is gevallen.. en natuurlijk niet te vergeten uw huisdier die zich heeft bezeerd! U leert ook hoe u het homeopathische middel op de juiste manier  kunt toedienen.

EHMH-doosje                                                                                                                          

U heeft de mogelijkheid om uw eigen EHMH doosje aan te schaffen. Dit is een doosje met 37 van de meest voorkomende homeopathische middelen in een C30 potentie. Deze middelen worden in de cursus  behandeld. U kunt dan zelf thuis in de praktijk brengen wat u geleerd heeft. Dit doosje kost €45,- U krijgt er van mij als bonus dan nog 2 middelen bij! Met dit doosje kunt u jaren vooruit! Super handig in elk huishouden of om mee te nemen op vakantie!

Data Voorjaar 2024

Als er een groep vol is, (min 4 personen) kan er eventueel eerder gestart worden. Dit kan natuurlijk ook op een ander tijdstip op de dag.

Tijd 19.30 tot 22.00 uur of anders in overleg..

Plaats Praktijkruimte Panta Rhei, Hoofdweg 61, 9307 PA in Steenbergen 

Kosten €100-,

Wat krijgt u?:

-Uitgebreid naslagwerk met alle middelen en hoe ze te gebruiken

-Bonus: 2 extra middelen

-Heldere presentatie (staat ook in het naslagwerk)

-koffie/thee met iets lekkers

Exclusief EHMH-doosje a €45,- Indien gewenst aan te schaffen.

 

Opgave

Voor meer informatie en om u op te geven, kunt u contact met mij opnemen op tel. nr. 0592-421868 Of per e-mail: karin@pantarhei-steenbergen.nl

Start voorjaar 2024 

Locatie: Praktijkruimte Panta Rhei Hoofdweg 61 9307 PA  Steenbergen 

Aanmelden: karin@pantarhei-steenbergen.nl

Data:  

voorjaar 2024

Tijd: 19.30 – 22.00 uur of anders in overleg..

Kosten: €100,-

Wat krijgt u?:

-Uitgebreid naslagwerk met alle middelen en hoe ze te gebruiken

-Bonus: 2 extra middelen

-Heldere presentatie (staat ook in het naslagwerk)

-koffie/thee met iets lekkers

Optioneel aan te schaffen EHMH-doos met 37 middelen €45,-

KLASSIEKE HOMEOPATHIE HAALT HET BESTE UIT JEZELF!!