Ik ben Karin Hoven-Cazemier. Mijn praktijk bevindt zich in het mooie Steenbergen (Dr). Ik ben naast klassiek homeopaat ook maatschappelijk werkster, wat een prachtige combinatie is. Mijn diploma van de opleiding MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) heb ik in 2003 behaald aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als klassiek homeopaat ben ik in januari 2011 afgestudeerd aan de Academie voor Klassieke Homeopathie (toen nog Kentcollege) Ik heb mijn diploma Medische Basis Kennis (MBK) HBO, volgens de Plato normen in 2016 afgerond via de School voor Homeopathie in Amersfoort. Volgens de normen van mijn beroepsvereniging de NVKH school ik jaarlijks bij op post HBO niveau. Sinds 2018 ben ik ook werkzaam als docent op de Academie Voor Klassieke Homeopathie in Zwolle. Naast de homeopathie maak ik als het nodig is, gebruik van reiki, touch for health, acupressuur, bach bloesem therapie, essentiële oliën (Young Living) of mindfulness based cognitieve therapie (MBCT).  Afhankelijk van uw persoonlijke verhaal en situatie. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mensen met uiteenlopende klachten verder kan helpen op hun weg om  lichamelijk en emotioneel weer beter in balans te komen.

En dat is meteen het unieke van  homeopathie: zowel het emotionele als het lichamelijke stuk kan er mee verbeterd worden. De gehele mens wordt behandeld en niet alleen het ‘ziek’ zijn van de persoon. Hierdoor kunnen vaak, op een zachte manier, zeer goede resultaten geboekt worden.

Zeker als je lichamelijke klachten hebt, waar “je maar mee moet leren leven” is klassieke homeopathie het overwegen waard. Met klassieke homeopathie is er een heleboel mogelijk en het kan eventueel in combinatie met de reguliere behandeling.

Homeopathie is een prachtige geneeswijze met veel mogelijkheden. Veel mensen denken dat je in homeopathie moet geloven, maar dat is niet nodig. De middelen kunnen zowel acuut als chronisch ingezet worden. Van sportblessure tot chronische ziekte. En zijn geschikt voor iedereen. Van jong tot oud. Je hoeft er niet in te geloven, je moet het gewoon ervaren!